Papiermolen 49
2906 RC Capelle a/d IJssel
Tel. 0654 376 958
info@de-eik-natuurlijk-leren.nl
Home
Aanbod
Trainers & Ervaring
Visie & Inspiratie
Aanpak & Werkvormen
Natuurlijk!......Leren
Contact
Locatie
Inschrijven
Quotes & Opdrachtgevers

Werken met Sociometrie voor groepen

Ontdek de kracht van echte ontmoetingen

Iedere groep kent zijn eigen dynamiek. Niet altijd even zichtbaar en herkenbaar. Dat komt omdat groepsleden relaties kiezen op basis van allerlei criteria. Bewuste en onbewuste. Met Sociometrische Interventies wordt die dynamiek bespreekbaar, hanteerbaar en toegankelijk. Wordt duidelijk wat het effect van keuzes is en hoe daar beweging en ontwikkeling in te realiseren is.

Sociometrisch Interveniėren is leuk, speels. Het is een methode om informatie over de onderlinge verhoudingen levend te maken, zodat mensen door ervaring van elkaar leren. Dat levert verdieping en kracht op en brengt rust in het groepsproces.

WAAR AANDACHT VOOR:

In de workshop besteden we aandacht aan:

  • De theoretische basis van Sociometrisch Interveniėren
  • De Interventietechnieken van Sociometrisch Interveniėren
  • Toepassingsmogelijkheden voor jezelf, je eigen team en de groepen waar je mee werkt.

LEVERT OP:

In de workshop leer je met de basisprincipes van Sociometrisch Interveniėren omgaan met de – soms lastige -dynamiek van groepen. Zowel de groepen waar je zelf deel van uitmaakt, als de groepen waar je mee werkt. Je leert de groepsdynamiek bespreekbaar en hanteerbaar maken.

Het mes van Sociometrisch Interveniėren snijdt aan twee kanten. Jouw leerervaring is de basis voor de toepassing in jouw praktijk. Het leert je anders om te gaan met zaken als pesten, kleine en grote conflicten en buitenbeentjes in de groep. Je leert bovenal de dynamiek actief en blijvend te beļnvloeden.

VOOR WIE:

Sociometrisch Interveniėren is een actieve methode voor iedereen die met groepen werkt. Als je trainer of coach bent of in het onderwijs met groepen werkt en je wil actiever om kunnen gaan met de dynamiek van de groep(en) waar je mee werkt.

WAAR:

Capelle aan den IJssel

WANNEER:

Data worden in overleg vastgesteld.

KOSTEN:

€ 75,-- (Excl. BTW) Per persoon, inclusief koffie, thee en lesmateriaal.

AANMELDEN:

Via de site van De Eik Natuurlijk Leren.

TRAINERS:

Huub van Kempen & Bertine Koolmees

Foto's Algemene Voorwaarden Disclaimer