Papiermolen 49
2906 RC Capelle a/d IJssel
Tel. 0654 376 958
info@de-eik-natuurlijk-leren.nl
Home
Aanbod
Trainers & Ervaring
Visie & Inspiratie
Aanpak & Werkvormen
Natuurlijk!......Leren
Contact
Locatie
Inschrijven
Quotes & Opdrachtgevers

Workshops

 

Onze workshops met maximaal 16 deelnemers duren een ochtend, middag of avond en behandelen altijd twee kanten van het onderwerp (de polen) en de balans ertussen. Kenmerkend zijn doe-oefeningen en beperkte uitleg over - theoretische - kaders. Daardoor is de directe vertaling naar de werksituatie snel gemaakt. Het resultaat is een nieuw handvat voor de dagelijkse praktijk.

U kunt uw eigen workshop met ons samenstellen of hieronder een door ons samengestelde workshop kiezen.

 

Van Debat naar Dialoog:

We kennen de conversatie, de beleefde gesprekken over alledaagse zaken. We zien op TV vaak het debat, de discussie met tegenstellingen. Die hebben wel degelijk een functie. Het maakt standpunten duidelijk en geeft aan waar eenieder staat. De dialoog, met oprechte aandacht voor elkaar, de durf om je in te beelden wat de ander is en doet, brengt samenhang en helpt verschillen te overbruggen. Gesprekken, vergaderingen en persoonlijke contacten worden er beter van.
In de workshop ontdek je ook het effect en de functie van:

·         Polariseren & Verbinden.

·         Luisteren & Negeren.

·         Invoelen & Afstand nemen.

 

Grenzen verleggen: 

Statistisch blijkt dat we met z’n allen slechts 20% van ons potentieel benutten. Dat potentieel blijft in onze “Comfortzone”, het gebied rondom ons waar we ons veilig en vertrouwd voelen. Stretchen, ons gebied vergroten, gebeurt weinig, vaak pas in nood-situaties.
Met de “BAT” , de Bewonder & Afkeer Techniek, die in deze workshop centraal staat, leer je makkelijk uit die comfortzone stappen. Fysiek, Mentaal & Emotioneel.
In de workshop leer je veel over:

·         De Kracht en Beperking van Grenzen

·         Grenzen & Vrijheid.

·         Stretchen & Stressen.

 

Slim Doelen stellen & Plannen maken

Veranderen is aan de orde van de dag. Verandermanagement speelt daar op in, met allerlei technieken en handzame diagnose instrumenten. Met die technieken en instrumenten lijkt veranderen een op zichzelf staand doel te worden.
De echte kracht van veranderen zit in “Slim Doelen stellen”. Als je weet waar je naar toe wil, dan weet je wat er nodig is om daar te komen. Dan is veranderen geen doel, maar een hulpmiddel. Alle succesvolle veranderaars en ontwikkelaars hebben één ding gemeen: Ze hadden een duidelijk doel voor ogen & een plan om er te komen.
Ervaar in deze workshop de kracht van slim doelen stellen en plannen maken. Leer de synergie ontwikkelen en stapsgewijs nieuwe wegen inslaan. Werken vanuit commitment en vertrouwen.

Uiteraard besteden we in de workshop ook aandacht aan:

·         Behouden & Ontwikkelen

·         Geduld & Actie

·         Doel & Middel

 

Netwerken:

Steeds meer commerciële organisaties en hun medewerkers staan onder druk. Wie zorgt er voor aanvoer van nieuwe klanten? Wat te doen? Koude acquisitie, cross selling, call events, member get member acties, prijsvragen. Het zijn beproefde methoden,voor wie er mee om kan gaan.Maar, zijn er ook nog andere manieren???
JA!
Door op zoek te gaan naar de ‘warme netwerken’. Die contacten waarin betrouwbaarheid, kennen en gunnen de basis zijn om elkaar te helpen. En elkaar met die warme contacten ‘kruisbestuiven’. Leer hoe je jouw netwerken kan vergroten met:

·         Koud & Warm netwerken

·         Pitchen & Blocken

·         Snelle Jelle & Bolleke Beer

 

Van Contact naar Contract

Een workshops over de essentie van adviseren waarin een aantal basisprincipes centraal staan die het verschil maken tussen succes en falen. Contact, Communicatie, Commitment, Consensus, Contract. Vijf C’s die succes bijna als vanzelf waarmaken.
Het gaat in deze workshop om jou en hoe jij die 5 C’s hanteert om succesvol te adviseren.

·         Persoonlijk & Zakelijk Contact

·         Ruth & Truth Communiceren

·         Fit & False Commitment

·         Push & Pull Consensus

·         Deal & No Deal

 

Foto's Algemene Voorwaarden Disclaimer