Papiermolen 49
2906 RC Capelle a/d IJssel
Tel. 0654 376 958
info@de-eik-natuurlijk-leren.nl
Home
Aanbod
Trainers & Ervaring
Visie & Inspiratie
Aanpak & Werkvormen
Natuurlijk!......Leren
Contact
Locatie
Inschrijven
Quotes & Opdrachtgevers

Grensverleggend Onderhandelen

"Onderhandelen is leren begrijpen
om daarna begrepen te worden.
"

WAT:

Onderhandelen gaat over het vermogen om respectvol om te gaan met verschillen. Het is een kunst om de belangen van anderen te herkennen en die belangen te verbinden. Onderhandelen is de juiste invloed hebben om een gezamenlijk doel te bereiken. Dat vraagt om inzicht in je eigen grens en die van de ander.

Onderhandelen is dus niet alleen een vaardigheid. Het is je bewust zijn van je persoonlijk invloed en jouw normen en waarden. Waarden als respect en vertrouwen.

WAAR AANDACHT VOOR:

Onderhandelen gaat ook over communiceren. Effectief en respectvol met elkaar omgaan. Zelfkennis en reflecteren. Zicht hebben op je standpunten en hoe je daar mee om gaat.

Ben je in staat om mechanismen die een rol spelen – denk aan: gelijk hebben, willen winnen, of ophouden om er vanaf te zijn – te herkennen en los te laten?

Durf je het aan om je eigen grenzen te verleggen en die van de ander te verkennen om daarna ‘de gezamenlijk rek’ te vinden op weg naar een gezonde win/win situatie?

LEVERT OP:

In de training leer je “Verbinden”. Je leert de inhoud – het standpunt, het resultaat – te combineren met de menselijke kant – begrip voor elkaar, gevoel bij de beleving van de ander.

Daarvoor is het nodig om inzicht te hebben in je eigen gedrag en stijl om te kunnen groeien. Het vraagt om de durf je opstelling en instelling te verruilen om stapsgewijs samen een gezond eindresultaat te halen.

VOOR WIE:

De training Grensverleggend Onderhandelen is toegankelijk & geschikt voor deelnemers die bereid zijn kritisch naar zichzelf te kijken en die bewust met ‘nieuwe inzichten een ander uitzicht’ willen realiseren. Die willen leren onderhandelen vanuit een ander perspectief.

Leren onderhandelen begint bij jezelf. Het is weten wat er met jou en de ander in onderhandelingssituaties gebeurt. Leren welke vaardigheden je effectief inzet om tot een optimaal resultaat te komen.

“Onderhandelen is leren begrijpen om begrepen te worden.

CONCREET:

  • Reflectie op “Ik” en “de Ander”
  • Communicatie
  • Verbinden
  • Stijlen en voorkeuren
  • Structuur aanbrengen

WAAR:

Capelle aan den IJssel

WANNEER:

Twee aansluitende trainingsdagen van 09.00 – 16.30 uur.

De data voor deze training worden in overleg vastgesteld.

KOSTEN:

€ 400,-- Per persoon, inclusief koffie, thee en materiaal.
Minimaal 6 en maximaal 10 deelnemers.

AANMELDEN:

Klik hier

TRAINER:

Huub van Kempen

Foto's Algemene Voorwaarden Disclaimer